KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Costa Rica: Onze top 5

Costa Rica: Onze top 5

We vlogen de afgelopen 3 jaar twee keer de oceaan over voor een bezoek aan Costa Rica. Het is dus geen understatement om te zeggen dat we ons hart verloren aan dit prachtige landje in Centraal Amerika. Het was niet makkelijk om een top 5 samen te stellen uit de vele hoogtepunten, maar we deden het toch.

Plan je zelf een reis naar Costa Rica met je kinderen? Zet dan deze tips zeker op je lijstje.

1. Monteverde Extremo

Het was voor ons een grote verrassing dat we dit avonturenpark konden boeken met 2 kinderen, maar het was echt een ongelooflijke ervaring. Meer dan 10 zip-lines, een rappel, een een prachtig zicht en nog veel meer zorgde zowel bij ons als de kinderen voor de nodige adrenaline. Dit parcours is echt een must als je (met of zonder kinderen) in de buurt van Monteverde bent.

Lees meer over ons avontuur in Monteverde: klik hier.

2. Pura Vida & Surf in Santa Teresa

Het zien van de zee geeft ons altijd een ultiem vakantiegevoel, maar sommige plaatsen brengen dat gevoel nog naar een iets hoger niveau. Santa Teresa was voor ons onmiddellijk liefde op het eerste gezicht. Een rustige sfeer, zalige beachbars, prachtige stranden, leuke restaurantjes en een onvergetelijke natuur: een plek waar je de rest van je leven zou willen blijven.

Meer weten over Santa Teresa? Klik hier

3. Pura Vida in Peurto Viejo

Hoewel het ons enkele keren afgeraden werd om naar de Caraïbische kust te trekken, zijn we zeer blij dat we toch geweest zijn. De paradijselijke setting, de beachbars, het chocolademuseum, het Jaguar Recovery Center en onze lodge maakte van Puerto Viejo één van de hoogtepunten van onze reis. Het is moeilijk te omschrijven, maar het “Pura Vida” gehalte van dit stadje laat je al snel begrijpen waarom zoveel mensen hier blijven hangen.

Het “Pura Vida” gehalte van onze reis voelen? Klik hier

4. Vulcan Arenal en omgeving

Het zien van een vulkaan stond hoog op het verlanglijstje voor onze trip naar Costa Rica. Toen we “Vulcan Arenal” helemaal volledig (lees: zonder wolken) zagen was het gevoel dan ook moeilijk te omschrijven. Er gaat enorm veel dreiging uit van een vulkaan, maar op hetzelfde moment is het ook prachtig om te zien. Ook aanraders in de omgeving zijn de verschillende watervallen, de sky-walk in het regenwoud en de hot-springs.

Ontdekken wat wij allemaal gedaan hebben in deze regio? Klik hier

5. De natuurpracht van Tortuguero

Hoewel ons hotel in dit natuurpark geen voltreffer was, kon dit beschermde natuurgebied onmogelijk ontbreken in onze top 5. De ongerepte stranden, maar vooral het groen van de jungle zijn zeer moeilijk te vatten in woorden. Dit park is een must-do als je naar Costa Rica trekt.

Wil je weten waarom Tortuguero onze top-5 heeft gehaald? Klik hier

Leave a Reply