KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Costa Rica – dag 2: A walk in the park

Onze eerste nacht in Costa Rica was niet bepaald lang te noemen. Kamiel had wat meer last van een jet-lag dan Lilou en was rond 4.00 uur ‘s nachts klaarwakker. Het feit dat de Costa Ricaanse hanen ook hun dagelijks ritueel uitvoeren op dit uur, sterkte hem in het gedacht dat het wel effectief ochtend was.

Na een sober, maar degelijk ontbijt in ons hotel vertrokken we om 9.00 uur naar ons eerste avontuurtje: een trektocht van 3km door het natuurpark van Rincon de la Vieja. Dit park, op een klein uurtje rijden van ons hotel, staat gekend om haar actieve vulkaan, watervallen en natuur. De parking was meteen ook onze eerste kennismaking met de bijtgrage regionale muggen. Vooral voor Lilou was dit even een moeilijk momentje, maar eens we echt op stap waren was dit al lang vergeten.

We deden ongeveer 3 uur over de iets meer dan 3km. Niet echt snel, maar gezien het landschap (lees: op en neer, klouteren over riviertjes, boomstronken en rotsen) en het feit dat we regelmatig ook iets te zien was, pleiten in ons voordeel. De wandeltocht bracht ons bij ons eerste waterval: ongeveer een 10 meter hoog en mooi verborgen tussen het groen. Daarnaast was er ook heel wat te zien van de actieve vulkaan. De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat dit niet echt mooi was, maar eerder indrukwekkend. De hitte, de rook en het kokende water waren duidelijke exponanten van de kracht van de vulkaan. We kijken er dan ook naar uit, om hier de komende weken meer van te zien te krijgen. De les voor vandaag: begin nooit aan een trektocht in 30 graden zonder een gezonde voorraad water.

Omstreeks 16.00 uur (we hadden toch ook nog een pintje verdiend), waren we weer in ons hotel. Gezien we best wel trots waren op onze twee spruiten die uitzonderlijk flink gestapt hadden, trokken we nog 2 uurtjes naar het zwembad. Nu tijd om even te bekomen, nog iets te eten en valiezen te maken voor onze volgende stop.

Voor het volledige fotoalbum: klik hier

Stay tuned!

PS:
Dingen die we voorlopig kwijt zijn: Zonnebril (Kamiel), Pet (Kamiel).

Leave a Reply