KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Center Parcs: Bois aux Daim – Getest en goedgekeurd

Center Parcs: Bois aux Daim – Getest en goedgekeurd

In plaats van een ticket naar de zon kozen we de voorbije herfstvakantie voor een weekje Center Parcs. Hun nieuwe park in Frankijk, Bois aux Daim, stond al sinds vorig jaar op ons lijstje. En als er één iets is waar we niet goed tegen kunnen, dan zijn het wel openstaande lijstjes. Center Parcs Bois aux Daims ligt niet bij de deur, maar op ongeveer 7 uur rijden van Oostende, vlakbij het mooie stadje Saumur.

Natuur

De omgeving is misschien wel de grootste troef van Bous aux Daims. Het park ligt echt midden in de bossen en is ook zo opgebouwd dat de natuur helemaal blijft overheersen. De hertjes lopen vrij rond en staan ‘s morgens vaak gewoon voor je terras of cottage. Het hoeft dan ook niet gezegd dat deze Center Parcs rust uitstraalt.

Er is ook aan het educatieve gedacht. Op een natuurtrail komen kinderen, en eigenlijk ook volwassenen, heel wat meer te weten over het bos en de bijhorende dieren. Met wat geluk kan je zelfs een vos spotten.
Center Parcs bois aux Daims

Zwembad

Het zwembad heeft meerdere glijbanen, een water playhouse, een superleuke wildwaterbaan, een golfslagbad, buitenzwembad en zelfs een acquarium. Eigenlijk niets om te klagen, ware het niet dat de meeste glijbanen enkele toegankelijk zijn vanaf 1m25cm. Hoewel ze in de meeste zwembaden hier niet echt rekening mee houden, waren ze in Bois Aux Daim best streng. Dit zorgde af en toe voor traantjes bij onze jongste dochter, want buiten het playhouse en de wildwaterbaan mocht ze eigenlijk niet op al te veel. Hou dus zeker rekening met de grootte van je kinderen als je dit park boekt.
Center Parcs bois aux Daims

Spelen

Ook in deze Center Parcs kan er heel wat gespeeld worden. In de “action factory” kunnen de kinderen zich uitleven in het indoor speeldorp, maar ook buiten zijn er voldoende grote en kleine speelpleintjes.
Center Parcs bois aux Daims

Randactiviteiten

Een weekje Center Parcs staat bij onze dochter sowieso gelijk aan een ritje op de pony, maar dit park heeft heel wat meer te bieden. Het programma is eigenlijk ronduit indrukwekkend. Van een klimparcours tussen de bomen aangepast aan de leeftijd, tot paintballen of het spotten van vossen en bootje varen door het park. Onze kinderen vonden vooral het klimmen echt meer dan de moeite waard.
Center Parcs bois aux daim
Center Parcs bois aux daim

Cottages

Het is niet echt van onze gewoontes, maar we zijn tijdens onze vakantie ook wel even jaloers geweest. In het park zijn er immers een tiental boomhutten waar je kan logeren en deze zien er echt fantastisch uit. We waren echter te laat met boeken, dus de boomhutten zaten helemaal vol.

Maar klagen doen we niet. De premium cottage waar we in verbleven was tip top in orde! Bambi kregen we er gratis bij.
Center Parcs bois aux Daims
Center Parcs bois aux Daims

Conclusie

Het park is supernieuw en alles is piekfijn in orde. De cottages zijn gezellig, ruim en hebben alle nodige comfort. Eens onze jongste dochter iets ouder en vooral groter is, zien ze ons hier zeker terug. Deze Center Parcs is misschien wat verder rijden, maar dat voelden we ook aan het klimaat. We genoten van een zonnige herfstvakantie en kwamen helemaal “zen” weer thuis.

Zelf een reisje naar Center Parcs plannen? Klik snel hier!