KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Blogtrip: Ratatouille – Disneyland Paris

Blogtrip: Ratatouille – Disneyland Paris

Of we eventjes een nieuwe attractie wilden komen testen in Disneyland Parijs ? Alsof we daar over zouden twijfelen! En zo vertrokken we dus maandagavond gepakt en gezakt richting Marne-la-Vallée.

 

Disneyland Paris – Kidsentrips.be from Pieter Hens on Vimeo.

We zijn geen voorstander van ochtendritten. De kinderen veel te vroeg uit hun bed halen, de kans op file, zelf nog half slapend… We kiezen er meestal voor om de avond voordien te vertrekken. Rustig op de weg en slapende kinderen op de achterbank. In de buurt van het park zijn genoeg goedkope hotels om vlug je ogen dicht te doen zodat je de volgende dag fris en monter alles kunt geven.

We werden s‘ochtends in het Disneyland Hotel verwacht. Ineens ook onze hotel voor de nacht. En laat dit nu het hotel zijn waar we eigenlijk al jaren eens willen slapen. Ok, het is het duurste hotel maar na ons bezoek zijn we er van overtuigd dat het de extra centjes meer dan waard is. De kamers zijn ruim en zeer proper, het personeel supervriendelijk en het hotel straalt een soort magie uit dat je in geen van de andere hotels vindt. Daarbij komt nog eens een majestueus ontbijt met een bezoekje van Disney-figuren. We hoeven niet te vertellen dat de kinderen nu geen ander hotel meer willen.

Na het ontvangst mochten we meteen het park in en werden we aan de nieuwe attractie opgewacht: Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy”. Een attractie die niet te beschrijven valt. Het is gewoon een totaalervaring. We hebben het toch geprobeerd in een aparte blog. Al is de enige manier om het te begrijpen, het zelf ervaren!

De Ratatouille-attractie ligt in het Walt Disney Studio’s park. Want voor diegene die het nog niet weten: Disneyland Parijs bestaat al enige tijd uit 2 themaparken. Het orginele Disneyland Park en dan nog de Studios. In dit laatste park staan film en showbizz meer centraal. Het is ook de plaats waar de Pixar-films als Cars, Toy Story, Finding Nemo en nu dus ook Ratatouille tot leven komen.

Het park is zo gebouwd dat je jezelf een beetje in de film-studio’s van Hollywood waant. Buiten fantastische attracties kan je er ook allerlei shows bekijken. Zo is er de Playhouse Disney Live! waar de kleinste een kijkje nemen in de garage van Handy Manny, de raket van Little Einsteins en niet te vergeten het Mickey Mouse Clubhouse. Of de stuntshow: Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. Een indrukwekkende show die voor heel veel Oooohh en Wauuuwws zorgt. Vooral als de enige echt Bliksem McQueen ten tonele verschijnt.

En dan is er dus nog het Disneyland Park. Het park dat er al meer dan 25 jaar staat maar nog altijd even magisch aanvoelt. Eénmaal door de poorten voel je je onmiddellijk in een sprookje. Wandelend door Main street kom je aan het kasteel van Doornroosje. De droom van elke kleine prinses en het middelpunt van het park. Verder kan je in dit park alles worden: prins/prinses, piraat, astronaut, cowboy,…  Zelfs als volwassene kan je de magie er moeilijk weerstaan.

Topmomenten van het park zijn de Disney Magic on Parade. Waarbij je al je favoriete disneyfiguren kan zien schitteren. Ook de nieuwe prinsessen Anna en Elsa uit de film Frozen. Onze dochter haar gezicht was goud waard wanneer lievelingsprinses Anna even naar haar zwaaide. Ander topmoment is Disney Dreams. Een adembenemende show van licht, water, vuur en heel veel magie. Een ideale afsluiter van een fantastische dag. Na dit spektakel kan men niet anders dan magisch dromen. Wij hebben in elk geval geslapen als prinsen en prinsessen.

Leave a Reply