KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

#tripszonderkids: Bed en Badhuis Alflex in Ieper

#tripszonderkids: Bed en Badhuis Alflex in Ieper

Tijd voor een nieuwe rubriek op onze blog. De kinderen vertrokken gisteren voor 5 daagjes op winterkamp met de zeescouts. Hoe graag we onze kroost ook zien, enkele dagen zonder kan ook zalig zijn. Daarom zullen we vanaf nu, heel af en toe, ook wat dingen schrijven over wat we juist doen als de kinderen er eens niet zijn. Aangezien we grote fan zijn om onze kinderen overal mee te nemen, zal dit niet al te vaak gebeuren 😉

Daarom dus een eerste #tripzonderkids: Bed en Badhuis Alflex in Ieper.

Om even heel eerlijk te beginnen, eigenlijk zijn we niet zo een grote fans van uren in de sauna zitten 🙂 Maar zo een privé-sauna is voor ons de ideale quality time. Je sluit je 3 uren volledig af van de wereld in een zalig rustgevend plekje waar eigenlijk niets moet: je kan uren in de jacuzzi of hottub zitten, tijd nemen om een boek te lezen, zweten in de sauna of uitstomen in het stoombad.
Bed en badhuis Alflex

Gisteren trokken we  aar Bed en Badhuis Alflex in Ieper. Een privé-sauna die nog maar 1 maand open is. Een gesprek met de vriendelijke uitbaatster leerde ons dat ze hun badhuis pas gebouwd hadden na 3 jaar onderzoek en het resultaat mag er zijn. In Alflex vind je natuurlijk een sauna, stoombad, infrarood en jacuzzi, maar deze zaken maakten het voor ons extra de moeite:

Hottub

Bed en Badhuis Alflex heeft zowel een jacuzzi binnen als een hottub buiten. Vooral die hottub buiten was voor ons een grote meerwaarde. Jacuzzi’s zijn fijn, maar het lawaai van de lucht is niet altijd rustgevend. Bij een hottub kan je genieten van het zalig warme water met kruidenbundel met je hoofd in de frisse lucht. Goed om weten: de hottub is overdekt met een mooie sterrenhemel in het plafond. Bed en badhuis Alflex

Zicht op velden

in Alflex voel je je niet opgesloten tussen 4 muren. Naast de hottub buiten heb je nog een ruim terras met open zicht op de velden. Op het terras staat een vuurtje dat het ‘s avonds extra gezellig moet maken.
Bed en badhuis Alflex

Muziek

Misschien een klein detail, maar voor mij zeer belangrijk. In Bed en Badhuis Alflex kies je zelf je radiozender. Ik ben redelijk allergisch aan de typische Oosterse muziek. Deze heeft bij mij eerder een stresserend dan ontspannend effect, dus ik was zeer blij om zelf de radio te kunnen afstemmen. Een kleine tip: een mogelijkheid om zelf je eigen playlist af te spelen zou helemaal fantastisch zijn.

Ontvangst

De ontvangst was helemaal boven alle verwachtingen. We wisten dat er een flesje cava in het pakket zat inbegrepen, maar daarnaast stonden er ook nog hapjes, nootjes en snoepjes klaas. Ook koffie, thee en vers fruitsap zaten inbegrepen in de prijs. Goed om weten: ook alle andere dranken waren te koop aan zeer voordelige prijzen. Dus in Bed en Badhuis Alflexis er geen reden om stiekem je eigen drank mee binnen te smokkelen 😉

Prijs/kwaliteit

Wij betaalden 125 euro voor 3 uur gebruik van de sauna inclusief handdoeken, slippers en de drankjes vermeld hierboven. In vergelijking met andere privé-sauna’s is dit zeer schappelijk en krijg je bij Alflex meer dan waard voor je geld.

Praktische informatie

Op zoek naar een ontspanmomentje zonder kinderen? Bed en Badhuis Alflex is een absolute aanrader. Je kan hier bovendien ook overnachten. Wij gaan zeker terug.

Diksmuidseweg 145
8900 Ieper
0475 345 125

Website: http://www.alflex.be/

Leave a Reply

Your email address will not be published.