KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

9 redenen voor een Citytrip naar Den Haag met kinderen –

9 redenen voor een Citytrip naar Den Haag met kinderen –

We schreven eerder al een blog over hoe fantastisch De Wonderkamers in het Gemeentemuseum van Den Haag zijn, maar er zijn nog heel wat meer redenen waarom Den Haag de perfecte stad is voor een citytrip met kinderen.

1. Stad aan Zee

Den Haag is het ultieme voorbeeld van een Stad aan Zee. In het centrum voel je de levendigheid van een echte stad met alles er op en er aan, maar met de tram sta je op 10 minuutjes aan het strand. Dit deel van Den Haag noemt Scheveningen en geeft je een instant vakantiegevoel. Het strand van Scheveningen staat bekend om zijn pas gerenoveerde pier en gezellige beach bars die het hele jaar open zijn.
Den Haag - kidsentrips.be

2. De Wonderkamers

Je kan het uitbreid lezen in deze blog, maar De Wonderkamers in het gemeentemuseum zouden een verplichting moeten zijn voor alle gezinnen die op citytrip gaan naar Den Haag met kinderen. Je wordt er op een interactieve en uiterst innovatieve manier ondergedompeld in de wereld van de kunst en stelt er uiteindelijke je eigen mini-museum samen. Klik hier om meer te weten.

Meer info: klik hier
Den Haag - kidsentrips.be

3. Het reuzenrad op de vernieuwde Pier

De bekende Pier van Scheveningen werd de voorbije jaren grondig gerenoveerd met een reuzenrad als grote eyecatcher. Dit rad is het eerste in Europa boven de zee en geeft je een fantastisch zicht op de zee, het strand en de skyline van Den Haag. De gondels zijn mooi afgesloten, dus ook mensen met een beetje hoogtevrees kunnen hier genieten van een ritje.

Meer info: klik hier
Den Haag - kidsentrips.be
Den Haag - kidsentrips.be

4. Sealife

Kleine visjes, grote visjes, pinguins en zelfs haaien kan je bewonderen in Sealife op de zeedijk. Een leuke zoektocht gidst de kinderen doorheen dit zeeaquarium. De kaaiman, haaien en otters waren de absolute blikvangers bij Lilou en Kamiel. Niet de grootste Sealife die we al bezochten, maar daarom niet minder leuk.

Meer info: klik hier
Den Haag - kidsentrips.be

5. Kinderboekenmuseum

Onze twee kinderen zijn absolute boekenwurmen, dus een bezoek aan het kinderboekenmuseum kon niet ontbreken tijdens onze citytrip in Den Haag met kinderen. Dit museum bestaat uit verschillende delen. In “ABC met de dieren mee” leggen de kinderen een ontdekkingstocht af tussen allemaal verschillende dieren uit kinderboeken: van Nijntje tot Dikkie Dik en Rupsje nooitgenoeg.

De hoofdattractie van het kinderboekenmuseum is echter Papiria. Met een woordenslurper in de aanslag ga je de strijd aan met inktvraat die alle woorden wil opeten. Je verzamelt al spelenderwijs een verhaal en maakt je eigen kinderboekenkarakter waarmee je uiteindelijk je eigen verhaal kan samenstellen.

Meer info: klik hier
Den Haag - kidsentrips.be
Den Haag - kidsentrips.be

6. Esscher in Het Paleis

Dit museum was misschien niet het meest kindvriendelijke van onze trip, maar de wonderbaarlijke tekeningen van Esscher in combinatie met de pracht van dit stadspaleis maakt dit toch de moeite waard. Er is een speciale zoektocht voor kinderen om het bezoek ook voor hen leuk en boeiend te maken.

Meer info: klik hier

7. Gezellig eten, drinken en winkelen

Den Haag is een uiterst gezellige stad om door rond te dwalen. De overdekte passage in de winkelstraten, het uiterst gezellige Hofkwartier met bars en restaurants, het hippe Zeeheldenkwartier, … Je kan uren ronddwalen in de stad en telkens verrast worden.

Wij hebben ondertussen zo onze favorieten in Den Haag. Tijdens onze laatste trip ontdekten we Mama Kelly een beetje buiten het centrum. Dit restaurant staat bekend voor zijn heerlijke kip en kreeft. Bovendien is het interieur ook echt helemaal top.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Voor de lunch is Happy Tosti een aanrader. Zoals de naam het zegt serveren ze hier verschillende soorten heerlijke tosti’s. Er is bovendien een kinderhoekje en ze hebben schommels in plaats van stoelen.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Meer info: klik hier

8. Bereikbaarheid en ligging

Den Haag is amper 2,5 uur rijden vanuit Oostende. Dat is eigenlijk vlakbij, maar toch net ver genoeg om te spreken van een vakantiegevoel. Het is net te ver voor een namiddag shoppen, maar niet te ver voor een tweedaags verblijf.

Den Haag is ook de perfecte uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan Rotterdam of Delft. Beide liggen op fietsafstand van elkaar.

9. Bye Bye auto

In Den Haag kan je de wagen perfect 3 dagen aan de kant laten staan. De stad is zeer bewandelbaar en met het openbaar vervoer raak je overal, zelfs in Scheveningen aan zee.

Zelf een bezoek brengen aan Den Haag met kinderen? Surf dan zeker eens naar www.denhaag.com voor praktische info en inspiratie.

Slapen?

Wij sliepen in het Parkhotel. Dit 4**** hotel ligt in het gezellige hofkwartier en beschikt over zeer ruime familiekamers, een heerlijk ontbijt en supervriendelijke personeel.

Meer info: klik hier
Den Haag - kidsentrips.be

Ook Novotel City Centre**** is één van onze favorieten. Het hotel ligt pal in het centrum, kinderen slapen gratis en de lobby heeft een aparte speelhoek. Bij het ontbijt is er in de weekends en vakantieperiodes ook een apart kinderontbijt.