KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

5 reden waarom Cactus het perfecte familiefestival is.

5 reden waarom Cactus het perfecte familiefestival is.

Lilouroos

Dit weekend staat in Brugge het cactusfestival op het programma. Cactus is de perfecte gelegenheid om je kinderen hun eerste festival ervaring te laten opdoen. En wel hierom:

 • Kinderanimatie

  Op cactus wordt er niet alleen aan de muziek gedacht, ook voor de kinderen valt er best wat te beleven. Onze dochter is grote fan van de haar en grime-stand en ook de circus-animatie is een topper!

 • Food & Drinks

  Hier hoef je niet terug te vallen op de traditionele hamburgers of frietjes. Op dit festival vind je een heel breed aanbod met ook heel wat lekkers voor de kleinsten. Denk aan pannekoeken, poffertjes, fruit en nog heel wat meer.

 • Locatie

  Het Minnewaterpark is een mooie groene omgeving met voldoende schaduwplekken. Het is een schril contrast met de vaak open weides of pleinen waar veel festivals worden geörganiseerd.

 • Omvang

  Ondanks de fantastische namen op het programma is Cactus een relatief klein festival met een beheersbare drukte. Je hoeft natuurlijk niet pal voor het podium te gaan staan, maar op de rest van het terrein heerst een aangename drukte.

 • Inrichting

  Tussen de ingang en het hoofdpodium ligt een groene zone afgescheiden met water, waar je tussen de optredens kan verpozen. Dit deel van het festival is ingericht met eettafeltjes, eetstanden en animatie. Zo hoef je met je kinderen niet de hele tijd bij het podium te blijven, maar kan je tussen de optredens rustig iets gaan drinken en eten.

Trouwens, de muziek is nog een andere heel goeie reden om naar Cactus te gaan. Dit jaar staan onder andere Gabriel Rios, The Kooks, Balthazar, dEUS, Goose, Jesse Ware en Grace Jones op het programma. Je kan hier de line-up bekijken.

Tickets kopen doe je hier!

Leave a Reply