KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

5 keer Gentse Feesten met kinderen

5 keer Gentse Feesten met kinderen

De Gentse Feesten zijn weer gestart. Dit moet zowat het grootste volksfeest in België zijn. Wat veel ouders niet weten is dat het ook meer dan de moeite is om de Gentse Feesten met kinderen te bezoeken. Wij kunnen dit jaar jammer genoeg niet gaan, anders stonden volgende zaken zeker op ons lijstje.

Gentse Feesten met kinderen

Beestenboel
Oude Beestenmarkt
toegang: gratis
Deze gezellige oase van rust is de perfecte pitstop van de Feestzone tijdens de Gentse Feesten. Verwacht je aan een divers aanbod aan leuke activiteiten voor jong en oud (petanque, kubling, bandenberg, kinderanimatie) ambachtelijke en kindvriendelijke versnaperingen en een groen decor.

Volledig programma: http://www.beestenboel.gent/

Gentopia
Woodrow Wilsonplein
toegang: gratis
Gentopia is het wondere kinderdorp met tal van gratis animaties, shows en attracties, in het Zuidpark van Gent. Voor je binnen mag moet je eerst voorbij de douane om je Gentopia paspoort te ontvangen. De kinderburgemeester zorgt voor feest en plezier in alle straten van zijn dorp.

Volledig programma: www.gentopia.be

Jeugdcircusfestival
Baudelohof
toegang: gratis
Een frisse mix van aanstormend circustalent en (inter)nationale toppers. Vier dagen lang tovert Circusplaneet een deel van het Baudelohof om tot een circusdorp waar u circus beleeft vanop de eerste rij met workshops en optredens voor iedereen! I.s.m Trefpunt vzw

Volledig programma: www.circusplaneet.be

Boomtown: ook voor kinderen
Kouter
Toegang: gratis of betalend
Dit festival is al jaren een vaste waarde op de Gentse Feesten met een mix van gratis en betalende concerten. Ze programmeren dit jaar vaste waarden als Gabriël Rios, Compact Disk Dummies en Marble Sounds, maar staat ook garant voor muzikale ontdekkingen. Dit jaar staan ook twee van de favoriete bans van onze kinderen op het programma: De Piepkes (gratis!!) en Kapitein Winokio (tickets).

Volledig programma: www.boomtown.be 

De Drakenclub met K3
Sint-Baafsplein
Toegang: gratis
Zij mochten natuurlijk niet ontbreken op het programma. De 3 populairste meisjes van het land spelen op 22 juli op het Sint-Baafsplein. De toegang is gratis, dus verwacht je aan veel toeschouwers. Lees zeker eerst deze afspraken alvorens naar dit optreden in Gent te trekken.

Lees zeker even de afspraken alvorens naar dit optreden te vertrekken: klik hier

Dit is natuurlijk enkel onze selectie uit het kindvriendelijk aanbod. Er werd een brochure gemaakt met alle zaken die de moeite zijn om op de Gentse Feesten met kinderen te bezoeken: deze vind je hier.

Ga je naar de Gentse Feesten met kinderen, maar blijf je toch wat langer hangen? Lees dan zeker eens onze 5 tips om een festival met kinderen te overleven.

Leave a Reply