KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

25ste Jeugdfilmfestival – Antwerpen & Brugge

jeugdfilmfestivalVolgende week start het 25ste Jeugdfilmfestival. Tijdens dit filmfestival in Brugge en Antwerpen kunnen kinderen vanaf 2 jaar genieten van de beste alternatieve kinderfilms. De ideale gelegenheid om uw kinderen te laten ontdekken dat er een filmwereld bestaat buiten de Kabouter Plop en Megamindy-films. Peter en Meter van het festival zijn Evelien Bosmans (Groenten Uit Baal – Beste actrice op Vlaamse filmprijzen Filmfestival Oostende 2012) en Matteo Simoni (Zot van A, Weekend aan Zee, …).

Naast een Europese competitie met films die nog nog nooit in België vertoond zijn, heeft het festival een aparte selectie voor kleuters. Onze oudste zoon deed hier 2 jaar geleden zijn eerste filmervaring op en spreekt nu nog steeds dolenthousiast over de film (Pelle en de politiewagen) die hij er te zien kreeg. Natuurlijk staan er ook films op het programma voor kinderen uit de lagere school en zelfs voor beginnende pubers. Het festival is echter meer dan louter vertoningen, er zijn ook workshops (leren acteren, special effects, …) en Labo’s waar de kinderen kunnen onderduiken in de wereld van de audiovisuele kunsten.

Bekijk hier hoe Matteo en Evelien het festival voorstellen: http://youtu.be/pEPuSoS6Xb0

Concreet

Jeugdfilmfestival – Krokusvakantie 2013
http://www.jeugdfilmfestival.be

Programma Brugge
Programma Antwerpen

4 thoughts on “25ste Jeugdfilmfestival – Antwerpen & Brugge

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts.
    After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon! 0mniartist
    asmr

  2. This excellent website truly has all of the information I needed about
    this subject and didn’t know who to ask. asmr 0mniartist

Leave a Reply

Your email address will not be published.