KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

2 dagen in Utrecht met kinderen

2 dagen in Utrecht met kinderen

Enkele weken geleden brachten we 2 dagen/1 nacht door in Utrecht. Een stad op 3 uur rijden van onze woonplaats Oostende. Utrecht stond, na een dagtrip enkele jaren terug, al een tijdje op ons #kidsentrips lijstje.

Dag 1 – Utrecht

06.00 uur – We hadden ons voorgenomen om goed op tijd te vertrekken. Niet alleen om de files voor te zijn, maar ook omdat we een zeer druk programma hadden in Utrecht. Het is verbazend hoeveel familie-vriendelijke dingen je er kan doen.

Utrecht

09.30 uur – Parkeren deden we op één van de randparkings. Voor amper 5 euro parkeren we onze wagen hier de hele dag. Bovendien is ook het openbaar vervoer naar het centrum inbegrepen.
Tip: Download de P+R app van Utrecht voor alle praktische info.

10.30 uur – Onze eerste afspraak van de dag was bij “Dom-under“. Deze ondergrondse ontdekking legt heel de geschiedenis van het Domplein bloot. Je gaat als het ware onder het domplein om daar archeologische resten tot 2.000 jaar terug te bewonderen. Door middel van een zoeklicht activeer je sensoren die het bijpassende verhaal vertellen. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit voor onze dochter van 5 nog wat te moeilijk was. De zoon van 7 luisterde dan weer zeer geboeid naar alle verhalen.Domunder

11.30 uur – In Utrecht kan niet naast de Domtoren kijken. Een beklimming was dan ook een “must-do” tijdens onze trip. Tijdens de beklimming van meer dan 460 treden tot 90 meter boven de grond kregen we van onze gids meer uitleg over de geschiedenis van de toren. De kinderen mochten zelfs even beiaardier spelen. Het hoeft niet gezegd dat het zicht over de stad fenomenaal is.

Vergeet drummen, wij worden beiaardier! #kidsentrips #utrecht

Een video die is geplaatst door Pieter Hens (@pieterhens) op

 13.00 uur – Honger!! De vriendelijke dame bij VVV Utrecht raadde ons de BurgerBar aan als kindvriendelijke lunch, maar daar was helaas geen plaats meer. We belanden uiteindelijk bij Stan&Co. Een zeer cosy adresje in het hart van de stad met een gevarieerde kaart. De bediening was supervriendelijke en het interieur paste helemaal bij onze mood. IMG_8869 IMG_8870 IMG_8871 15.00 uur – Na een lekkere lunch was het tijd om naar Museum Speelklok te gaan. Dit museum noemt zicht “het vrolijkste museum van Nederland” en dat kunnen we niet tegenspreken. Op een zeer speelse en interactieve manier leren kinderen (en ook volwassenen) alles over de geschiedenis van de zelfspelende instrumenten zoals kermisorgels en speelklokken. Wij waren alvast onder de indruk van dit bezoekje en zullen er later nog een volledige blog over schrijven. IMG_3753 IMG_3765 IMG_3751 17.00 uur – Als kinderen van de zee sloten we een drukke dag af op het water. Een tochtje op de grachten van Utrecht was de perfecte gelegenheid om even tot rust te komen. IMG_3770 IMG_3769 18.00 uur – donderdagavond is Shoppingavond in Utrecht. Dus trokken we alvorens iets te gaan eten nog de stad in. De kinderen begonnen moe te worden, dus het werd een korte trip. Een bezoek aan de cosmetica-winkel Lush, waar Lilou en Kamiel elk een kleurrijke bruisbal mochten kiezen, was in ieder geval een succes. IMG_887619.00 uur – Als we in een Nederlandse stad zijn, proberen we altijd een bezoek te brengen aan Humphreys. Deze gezellige restaurantketen is ons op het maat geschreven. Voor een fair bedrag van €25.95 kan je een 3-gangen menu samenstellen uit verschillende keuzegerechten. Bovendien eet je in een supergezellig kader. IMG_3773 utrecht_01

Slapen in Utrecht

We kozen deze keer voor een budgetvriendelijke overnachting in Hostel Utrecht – Bunnik aan de rand van Utrecht. De kamer was basic, maar zeer proper. Het ontbijt was lekker en de omgeving was mooi. Kortom, zoals een hostel hoort te zijn. 

19113_926409237411517_8876327105255809145_nDag 2 in Utrecht

10.00 uur – We begonnen onze tweede dag met een bezoek aan het Waterliniemuseum. Dit museum is amper enkele weken open en is een bezoek meer dan waard. Technologie, storytelling en architectuur worden er op een slimme en goed doordachte manier ingezet voor een 2 uur durend bezoek. Dit museum is een absolute aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar (en hun ouders).
Tip: lees zeker onze blog over dit museum. IMG_3777 IMG_3794 IMG_377413.00 uur – Na het Waterliniemuseum trokken we terug de stad in voor een lunch. Na een korte wandeling belanden we in Meneer Smakers. Een relaxte burgerbar met, hoe kan het ook anders, overheerlijke burgers. IMG_8897 IMG_889615.30 uur – Utrecht is een echte studentenstad, dus een bezoek aan het universiteitsmuseum stond ook op het programma. De topper in dit museum zijn de labo’s waar de kinderen samen met de ouders proefjes kunnen uitvoeren. Ondanks dat de vermoeidheid weer begon toe te slaan, vonden Kamiel en Lilou nog genoeg energie voor een kleine aardbeving.

Aardbevingen maken in Universiteitmuseum. #utrecht #kidsproof #kidsentrips binnenkort op de blog!

Een video die is geplaatst door Pieter Hens (@pieterhens) op

17.30 uur – Alvorens weer huiswaarts te keren trakteerden we onszelf (en de kindjes natuurlijk) op een ijsje bij ijs&zopie.
IMG_3811Nog meer Utrecht?

Een overvol programma en toch is er nog zoveel meer dat we hadden kunnen doen. Ons advies, ga voor minstens 2 nachten en dan je nog tijd maken voor:

  • Het Spoorwegmuseum: Een absolute aanrader, maar we bezochten dit museum al eens in een pré – kidsentrips periode 🙂
  • Het Dick Bruna – huis: De schrijven van Nijntje is afkomstig uit Utrecht. Zijn huis wordt momenteel omgebouwd tot een Nijntje museum dat opent voorjaar 2016.
  • Shoppen: Utrecht is een zeer fijne shopping stad met verschillende conceptstores.

 

5 thoughts on “2 dagen in Utrecht met kinderen

  1. Quality content is the secret to invite the users to pay a visit the site, that’s what this web site is
    providing. 0mniartist asmr

Leave a Reply

Your email address will not be published.