10 kindvriendelijke restaurants

Enkele weken geleden deden we een oproep om op zoek te gaan naar kindvriendelijke restaurants in Vlaanderen. Uit de talrijke nominaties selecteerden we uiteindelijk onderstaande restaurants. De restaurants met een * hebben we al zelf kunnen bezoeken, de anderen komen uiteraard op ons lijstje.

Sensunik – Antwerpen*

Afgaande op het aantal nominaties, kunnen we concluderen dat Sensunik het kindvriendelijkste restaurant van Vlaanderen moet zijn. Dit restaurant in Antwerpen combineert een gezellig en lekker restaurant met een fantastische speelzolder. Uniek is dat de kinderen boven kunnen (niet moeten) eten onder begeleiding van enkele animatoren. Dat onze kroost er gek op is, lees je hier. Sensunik heeft sinds oktober 2017 nieuwe eigenaars. Het restaurant en de speelzolder kregen een grondige opknapbeurt.

Molenstraat 69, 2018 Antwerpen
http://www.sensunik.be/

New photo by Pieter Hens / Google Photos

‘t Raadsel – Kruishoutem

Dit restautant in Kruishoutem beschikt over het “eetiket” van week van de smaak als kindvriendelijk restaurant. Het restaurant beschikt over een binnenspeelkamer, maar kan vooral uitpakken met een super leuke tuin. Naast een trampoline, speelplein met glijbaan kan je hier zelfs een zwembad vinden.  Er is een speciale kinderkaart, maar ook heel wat gerechten van op de “grote” kaart kunnen verkregen worden als kinderportie.

Mantelstraat 4, 9770 Kruishoutem
http://www.traadsel.be/

De afspanning – Zulte-Machelen

Een speelkamer met een voetbaltafel, televisie, gameconsole en heel wat speelgoed zou al voldoende moeten zijn om jullie te overtuigen. De afspanning heeft een eerder traditionele kaart met heel wat keuze voor de kinderen.

Machelendorp 4, 9870 Zulte
http://www.deafspanning.be/

11231931_1582873315333779_8010051637913239475_o

Burgerij – Antwerpen*

De Burgerij is de referentie op het gebied van hamburgerrestaurants in Vlaanderen en heeft ondertussen al 4 verschillende afdelingen in het Antwerpse. Ze beschikken allemaal over een leuke speelhoek en zeer kindvriendelijke bediening. Dat hamburgers kindvriendelijk zijn hoeft niet veel extra uitleg. Wij gingen er eerder ook al eens eten, klik hier voor ons verslagje.

4 locaties, Antwerpen
http://www.burgerij.be/

Burgerij2

Gaver 15 – Berlare

Dat een binnenspeeltuin niet het ideale kader is om rustig te eten, hebben ze in Gaver 15 helemaal begrepen. Deze zaak heeft naast een gezellig restaurant ook een aparte binnenspeeltuin. Op deze manier kunnen de kinderen hun helemaal uitleven terwijl de ouders rustig tafelen in het restaurant.

Gaver 15, 9290 Berlare
http://www.gaver15.be

Brasserie Heuvelhof – Torhout*

Deze brasserie in Torhout is al langer één van onze favoriete restaurants. De kinderen beschikken over een aparte speelkamer binnen en ook in de tuin staan er heel wat speeltuigen. Het eten is zeer lekker en ook de wijnkaart (probeer zeker de Hongaarse rode wijn) is een topper. Meer lezen, doe je hier.

Oostendestraat 394, 8820 Torhout
http://www.heuvelhof.be/

Veldzicht – Damme

Deze kraaknette brasserie heeft een aparte (en gezellige) speelkamer voor kinderen. Ze beschikken over een zeer ruime kinderkaart met heel wat variatie. De uitstekende ligging in de polders en hun zuidgericht terras zijn de perfecte plek om even tot rust te komen.

Koolkerkesteenweg 68, 8340 Damme
http://www.veldzicht.be

10670213_577155229074320_2660570783061535076_n

’t Zoetemeer – Berlare

Net als Gaver15 combineert ook ‘t Zoetemeer in Berlare een indoor speeltuin met een restaurant. De speeltuin bevindt zich op de eerste verdieping en kan dus perfect gecombineerd worden met een etentje.

Donklaan 156, 9290 Overmere Donk
http://www.zoetemeer.be/

‘t Nonnebos – Zonnebeke*

De Nonnebossen is de perfect plek voor je kinderen om zich helemaal uit te leven. Zowel binnen als buiten is het hier een echt paradijs voor kinderen. Het restaurant is misschien niet de ideale plek voor een romantische tête-à-tête met zijn tweetjes, maar het eten is er oerdegelijk en lekker. Vooral het zonnige terras is een aanrader. We gingen hier een hapje eten, tijdens ons verblijf in de westhoek.

Nonnebossen-Oost 80, 8980 Zonnebeke
http://www.tnonnebos.be/

Carousel – Nieuwpoort

Deze brasserie maakt deel uit van Hotel Cosmopolite. Kinderen zijn meer dan welkom, want speciaal voor de allerkleinsten is er een  kidscorner én een mini-bioscoop. De keuken staat garant voor lekkere pasta’s, salades en natuurlijk ook pannekoeken voor de kleinsten.

Albert I laan 141, 8620 Nieuwpoort
http://www.cosmopolite.be/

Comments 1
  • Gaver 15 en De Burgerij zien er super uit !!
    Wij wonen in Gent, dus ik kende de restaurant nog niet. Wel handig om weten :). Ik sla dit artikel alvast op!

Leave a Reply