KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

kindvriendelijke restaurants – Onze tips

kindvriendelijke restaurants – Onze tips

Levensgenieters als we zijn, is iets gaan eten voor ons een belangrijke basisbehoefte. Dat hoeft natuurlijk niet altijd een super de luxe restaurant te zijn, maar gewoon een avondje genieten en nog liefst van al met kinderen. We tippen met plezier onze favoriete plekjes. Opgelet, verwacht je niet alleen aan de traditionele kindvriendelijke restaurants, maar aan plekjes waar het hele gezin kan genieten. Deze lijst wordt geüpdate als we nieuwe adresjes ontdekken, dus kom regelmatig een kijkje nemen.

Sensunik – Antwerpen

Dit restaurant in Antwerpen combineert een gezellig en lekker restaurant met een fantastische speelzolder. Uniek is dat de kinderen boven kunnen (niet moeten) eten onder begeleiding van enkele animatoren. Dat onze kroost er gek op is, lees je hier. Sensunik heeft sinds oktober 2017 nieuwe eigenaars. Het restaurant en de speelzolder kregen een grondige opknapbeurt.

Molenstraat 69, 2018 Antwerpen
http://www.sensunik.be/

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Brasserie Heuvelhof – Torhout

Het Heuvelhof staat bij ons met stip op nummer 1. Hier gaan eten met onze kroost voelt elke keer weer als thuiskomen. Of dit aan de met kleurplaten gedekte tafel, de leuke en recent vernieuwde speelkelder of de mooie tuin met speelpleintjes liegt, is moeilijk te zeggen. Wat we hier bovenal appreciëren is, het feit dat ze naast kindvriendelijk, ook gewoon een leuk en gezellig restaurant zien. Terwijl de kinderen in de speelkelder zitten, vergeet je soms even de kindvriendelijkheid van de zaak en geniet je gewoon van een heerlijke maaltijd met bijhorend wijntje. Absolute aanrader!  Meer lezen, doe je hier.

Oostendestraat 394, 8820 Torhout
http://www.heuvelhof.be/

Circus 157 – Dranouter

Als je al eens in Dranouter bent geweest, dan weet je hoe het voelt als de tijd is blijven stilstaan. Circus 157 is een complexloos eetcafé in het hartje van dit sfeervolle dorpje. De naam komt de codenaam voor de luchtaanval op Rijsel op 5 mei 1942 waarbij een heus luchtgevecht uitbrak boven het heuvelland. Verwacht je dus niet aan een interieur voor circuselementen, maar eerder aan karaktervolle gezelligheid. Een aanrader op de kinderkaart is de pizza die de kindjes zelf mogen maken. Had ik trouwens al vermeld dat Circus 157 naast een binnen speelhoekje ook over een prachtig buitenspeelplein beschikt. Een bezoek ook Circus 157 is een must bij een uitstap naar de Westhoek.

Planciusplein 23, 8951 Heuvelland
http://www.circus157.be/

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Jilles Burgers & Beers – Oostende

Zeg niet zomaar een hamburger tegen de burgers van Jilles in Oostende. Dit restaurant op de zeedijk presenteert de betere, zogenaamde gourmet burgers. Bovendien stellen ze bij elke hamburger een bijhorende en passend biertje voor. Waar de meeste burgerbars niet altijd uitblinken in kindvriendelijkheid is dat hier wel even anders. Achtereen het restaurant is er een leuke en gevarieerde speelhoek voor kinderen van verschillende leeftijden. Op de kaart vind je speciale kinder burgers. Als ze hun bordje helemaal opeten, gaan ze zelf naar huis met een cadeautje.

Albert 1 Promenade 60, 8400 Oostende
http://www.jilles.be

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Mister Spaghetti – Verschillende locaties

Wie kinderen in huis heeft, weet dat spaghetti altijd een voltreffer is. Bij Mister Spaghetti staat er heel wat meer op de kaart dan traditionele bolognese. Je vindt hier spaghetti met alle mogelijke sausjes en garnituren. Onze kinderen omschrijven het ook wel eens als het spaghetti-paradijs. Een absolute aanrader, als je met 4 bent is de ‘Good four more’ – formule waarbij je samen van 4 verschillende sausjes kan proeven. Het restaurant heeft geen aparte speelhoek, maar er zijn wel leuke kleurplaten en potloodjes. Geloof ons, de spaghetti doet ook zo zijn werk.

Verschillende locaties in Vlaanderen
http://www.mister-spaghetti.be

Oud Gemeentehuis – Varsenare

Het Oud Gemeentehuis in Varsenare is een klassieker in West-Vlaanderen. Deze bistro met traditionele Frans-Belgische keuken heeft in een speeltuin om u tegen te zeggen. Naast een springkasteel, een speelplein voor de kleinste en de grotere kinderen, een trampoline vind je hier ook nog eens een heus voetbalveldje terug. De bediening is ongedwongen maar verzorgd en ook het interieur geeft je een instant thuis-gevoel. Leuk voor de ouders is dat het Oud Gemeentehuis in de avond naadloos de switch maakt naar de ultieme party-spot. Wel niet vergeten om eerst de kinderen thuis af te zetten.

Oude Dorpsweg 70, 8490 Jabbeke
http://www.oudgemeentehuisvarsenare.be

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Strandpaviljoen De Piraat – Cadzand

Je moet er even de grens voor over, maar Cadzand is super makkelijk bereikbaar vanuit Vlaanderen. Je vindt hier heel wat leuke strandpaviljoenen, maar we kozen bij onze bezoekjes voor De Piraat. Lekker, toegankelijk, vriendelijke bediening en natuurlijk een prachtig zicht over de Noordzee. De speelboot op het strand maakt het plaatje compleet. Combineer je bezoek zeker een wandeling of fietstocht in deze prachtige regio.

19-A, Boulevard de Wielingen, 4506 JH Cadzand, Nederland
http://www.depiraat.nl/

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Staat jouw favoriet kindvriendelijke restaurant niet in ons lijstje, laat het even weten in een comment. Heb je zelf een restaurant dat absoluut in dit lijstje moet? Stuur ons even een mailtje en wie weet sta je binnenkort te pronken tussen deze toppers.

Leave a Reply